Ny formand: Se os, brug os og netværk gennem os

En fagforening, der rådgiver og sikrer alle ledere i gymnasieskolen den rigtige løn, pension og optimale vilkår. Og et netværk, hvor medlemmerne kan erfaringsudveksle lokalt. Sådan lyder visionen for Gymnasieskolernes Lederforening siger ny formand Jesper Vildbrad.

 

 

 

Gymnasieskolernes Lederforenings nye formand Jesper Vildbrad, der er rektor på Svendborg Gymnasium, udtaler:

 

”Vi skal tydeligt være tilstede i vores medlemmers professionelle liv på to måder: For det første som en gammeldags fagforening, der varetager interesser i forhold til løn, ansættelsesvilkår og pension. Og for det andet som et ledernetværk, hvor man er tæt på andre, der arbejder med gymnasieledelse. Ambitionen er, at det enkelte medlem skal opleve, at vi gør en synlig forskel i deres daglige virkelighed som ledere i gymnasiet,” forklarer Jesper Vildbrad.

 

Lønninger, rådgivning og lokale netværk

Øverst på foreningens dagsorden for de kommende måneder står tre punkter:

 

1. Forhandlinger om at få hævet rektorernes løn

 

2. At etablere et stærkt lokalt netværk af ressource- og kontaktpersoner i regionerne, hvor man som medlem kan hente gode råd, sparring og rådgivning

 

3. At skabe netværk for medlemmerne, hvor de kan mødes, erfaringsudveksle og bruge hinanden ved forskellige regionale arrangementer.

 

Den nye bestyrelse har to repræsentanter – henholdsvis en rektor og en vicerektor eller uddannelsesleder fra hver af de fem regioner. Og det er meget bevidst.

 

”Vi styrker den lokale profil med skræddersyede regionale netværksarrangementer og sørger for, at der altid er en foreningsrepræsentant at henvende sig til og få sparring hos regionalt. Det er lidt ligesom netværk tilsat den klassiske tillidsmandsmodel, hvor der er en person at tage fat i, når der er noget man er i tvivl om eller har brug for sparring til,” siger Jesper Vildbrad.

 

Når der både er et bestyrelsesmedlem som er rektor og en som er ikke-rektor, har man som medlem altid en ligesindet leder at henvende sig til i sin region.

 

 

Jesper Vildbrad

Ny formand for GymLF

 

 

Overenskomsten landet

Der er nu indgået aftale om fornyelse af statens overenskomster og aftaler for perioden 2024-2026, herunder aftaler og overenskomster for statens chefer og ledere og

Læs mere

Nyt i bestyrelsen

På årets regionalmøder har der blandt rektorerne været nyvalg sted til bestyrelsen. I region Sjælland er Lotte Büchert udtrådt af bestyrelsen, og hun erstattes af Trine

Læs mere