GymLF’s regionale møder går den coronavenlige vej

GymLF prøver i år et nyt koncept af til de regionale møder. Der afholdes ét fælles medlemsmøde hvor man kan deltage enten fysisk eller digitalt. Det er rettidig omhu at gøre det sådan i en tid med corona, siger GymLF-formand Jesper Vildbrad.

Det er svært at vide, hvordan COVID-19 situationen ser ud til februar. Det har GymLF’s bestyrelse taget konsekvensen af og besluttet, at årets regionale møder bliver afviklet, så medlemmerne har mulighed for at deltage enten digitalt eller fysisk.

De tre regionale møder, der plejer at blive afholdt for henholdsvis medlemmer på Sjælland, i Syddanmark og Midt- og Nordjylland, bliver i år samlet til ét fælles møde.

”I GymLF’s bestyrelse er vi enige om, at det er at udvise rettidig omhu at afholde mødet på den måde. Afhængig af situationen og den enkeltes ønsker kan folk deltage fysisk eller digitalt,” siger GymLF-formand Jesper Vildbrad, der er rektor på Svendborg Gymnasium.

Mødet finder sted onsdag den 3. februar kl. 13.30-16.00 og kommer til at foregå i Odense, så dem, der ønsker at mødes fysisk, kan køre til Odense og dem, der foretrækker den digitale løsning, kan være med online.

”Mødets store programpunkt taler da også lige ind i mange af de digitale dilemmaer, vi kan sidde med i ledelserne på skolerne. For vi indleder eftermiddagen med en større paneldebat, hvor fire eksperter taler om gymnasieledelse i en digital tid,” siger Jesper Vildbrad.


Mødet bliver afviklet professionelt, så der er mulighed for at foretage regionale afstemninger.

Det foreløbige program for det fælles GymLF-medlemsmøde kommer til at se sådan ud:

  • Er gymnasieledere digitale fodslæbere? Paneldebat om gymnasieledelse i en digital tid med blandt andre professor Ane Qvortrup fra SDU og Ingrid Kjærgaard, der er formand for Danske Gymnasieelever. Moderator: Camilla Mehlsen
  • Generalforsamling og afstemning
  • Nyt fra Djøf om blandt andet OK21 og udmøntningen af chefaftalen.
  • Debat og diskussion.
  • Evt. afstemning i en eller flere regioner.

Nærmere information om tilmelding følger, men sæt allerede nu et stort kryds i kalenderen den 3. februar.

Overenskomsten landet

Der er nu indgået aftale om fornyelse af statens overenskomster og aftaler for perioden 2024-2026, herunder aftaler og overenskomster for statens chefer og ledere og

Læs mere

Nyt i bestyrelsen

På årets regionalmøder har der blandt rektorerne været nyvalg sted til bestyrelsen. I region Sjælland er Lotte Büchert udtrådt af bestyrelsen, og hun erstattes af Trine

Læs mere