GymLF og Djøf er der for dig – også hvis du kommer i modvind som gymnasieleder

Husk at du altid kan række ud og få rådgivning hos GymLF og Djøf. Din fagforening støtter dig som gymnasieleder – også når det bliver stormfuldt på toppen.

Nogle gymnasieledere har prøvet flere gange at have en sag i medierne, nogle oplever det aldrig og andre er midt i det. Uanset hvad sagen drejer sig om, er det typisk ubehageligt at stå i for den enkelte leder. Og det er ikke altid, man kan håndtere sagen udadtil, som man kunne ønske.

”Med de gældende regler om tavshedspligt, GDPR-regler og alle mulige andre regler, kan man som gymnasieleder godt føle sig som gidsel og uretfærdig behandlet uden at have reel mulighed for at give sin version af sagen. Familie, venner og kolleger er heldigvis gode til at hjælpe og støtte i sådan en situation,” siger formand for GymLF Jesper Vildbrad.

Han pointerer, at GymLF som fagforening i sagens natur ikke kan sige noget om, hvem der kontakter GymLF og Djøf for at få assistance.

”Vi skriver heller ikke om sagerne i vores nyhedsbrev, så længe de kører, og før de kan løftes op til principielle sager, som vi, som gymnasieledere kan få gavn af at blive klogere på,” siger han.

“Vi har generelt en tendens til altid at tænke på, hvordan vi gør det bedste for vores skoler, vores elever og vores lærere, og vi glemmer ofte, at vi også skal tænke på vores egne arbejdsvilkår”

Jesper Vildbrad, formand for GymLF

Brug Djøf også inden sagen eskalerer

Han og resten af GymLF’s bestyrelse opfordrer indtrængende til, at man kontakter sin fagforening i form af GymLF/Djøf, hvis og når situationerne opstår. Og jo tidligere – jo bedre.

”Måske oplever man ikke umiddelbart, at der er behov for den store hjælp, men billedet kan jo ændre og udvikle sig undervejs. I de situationer er det godt, at fagforeningen har været med på sidelinjen fra starten,” siger Jesper Vildbrad og peger på, at Djøf foruden juridisk og strategisk rådgivning også leverer psykologhjælp og har de nødvendige kompetencer til at rådgive i forhold til håndtering af pressen.

I gymnasiesektoren hører shitstorme og hård modvind heldigvis til sjældenhederne.

”Derfor har de fleste ledere meget lidt erfaring med, hvordan ting kan udvikle sig og hvordan det håndteres bedst. Vi har generelt en tendens til altid at tænke på, hvordan vi gør det bedste for vores skoler, vores elever og vores lærere, og vi glemmer ofte, at vi også skal tænke på vores egne arbejdsvilkår. Men i de her situationer må vi netop ikke glemme vores egne arbejdsforhold og i den forbindelse spiller vores fagforening en væsentlig rolle,” siger Jesper Vildbrad.

Læs også vores tidligere artikel med førstehjælp til gymnasieledere i håndtering af medierne og hvordan rektor på Slagelse Gymnasium håndterede en shitstorm.