Generalforsamling i GymLF bliver virtuel igen

Erfaringen fra sidste år er, at der er mange kørte kilometer at spare og stadig en god debat at hente, når GymLF’s generalforsamling er virtuel. Sæt allerede nu kryds i kalenderen ved tirsdag den 29. marts 2022 kl. 13.30-16.00.

Debatten var livlig og stemningen høj – ikke kun i det inviterede ekspertpanel, men også blandt GymLF’s medlemmer i chatten, da GymLF i foråret holdt virtuel generalforsamling. Derfor har GymLF’s bestyrelse besluttet at gentage succesen og også holde generalforsamlingen i foråret 2022 virtuelt.

”Vi lærte meget under corona i mange henseender – også når det gælder GymLF-generalforsamlingen. Vi fik meget positiv feedback på den virtuelle form, som sparer deltagerne for mange timer på landevejen,” siger Marianne Munch Svendsen, som er rektor på Falkonergårdens Gymnasium og HF-kursus og næstformand for GymLF.

”Vi kunne se, at mange deltog, selvom det foregik online, og mange var aktive med kommentarer og spørgsmål i chatten.”

– Marianne Munch Svendsen, næstformand i GymLF

Aktive deltagere bag skærmene

Den virtuelle generalforsamling vil igen blive afviklet af et professionelt produktionsselskab. Sidste gang deltog omkring 140 gymnasieledere online, og ud over den faste dagsorden var der debat i studiet om gymnasieledelse i en digital tid med moderator og et stærkt ekspertpanel.

”Vi kunne se, at mange deltog, selvom det foregik online, og mange var aktive med kommentarer og spørgsmål i chatten. Så vi synes, at vi har en model, som vi godt kan gå med igen,” siger Marianne Munch Svendsen. Den digitale form betyder også, at interesserede kan gense eller se debatten, når det passer dem.Det samme gælder selvfølgelig foreningens kommende generalforsamling.

Vi skal stadig mødes ansigt til ansigt

”Vi har gennem årene prøvet mange modeller af for generalforsamlingen, men uanset hvad oplever mange at skulle køre afsindigt mange kilometer og bruge halve og hele arbejdsdage for et par timers generalforsamling. Det betyder ikke, at GymLF er færdig med at samle folk ansigt til ansigt. Det har stadig høj prioritet at samle folk til fx vores regionale møder, hvor der også kommer oplægsholdere,” understreger Marianne Munch Svendsen.

For det at mødes i virkeligheden kan fortsat noget særligt – også i GymLF-regi.

”Det er altid godt at møde hinanden i nogle lidt andre grupperinger og få nogle uformelle snakke, men lige præcis generalforsamlingen, synes vi, egner sig godt til at foregå online,” siger Marianne Munch Svendsen og fortæller, at GymLF-bestyrelsen gerne vil høre medlemmernes holdning til sagen. Derfor bliver den virtuelle form et af punkterne på dagsordenen til den kommende generalforsamling.

GymLF’s virtuelle generalforsamling 2022 foregår 29. marts 2022 kl. 13.30-16.00. Information om tilmelding og onlineadgang følger.

Overenskomsten landet

Der er nu indgået aftale om fornyelse af statens overenskomster og aftaler for perioden 2024-2026, herunder aftaler og overenskomster for statens chefer og ledere og

Læs mere

Nyt i bestyrelsen

På årets regionalmøder har der blandt rektorerne været nyvalg sted til bestyrelsen. I region Sjælland er Lotte Büchert udtrådt af bestyrelsen, og hun erstattes af Trine

Læs mere